Kategórie
 
 
 
 
 

Príbeh značky ISAAC: Cesta k dokonalému bicyklu

Blog
13.03.2024

Príbeh značky ISAAC CycleAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 4 min.

Predstavte si bicykle, ktoré v sebe spájajú genialitu Sira Isaaca Newtona s cyklistickou tradíciou Holandska. To sú práve ISAAC Cycle - značka, ktorá posúva hranice cyklistiky a prináša bicykle plné inovácií, vášne a neutíchajúcej túžby po dokonalosti

V tomto článku sa vydáme na fascinujúcu cestu do sveta ISAAC Cycle. Odhalíme príbeh značky, ktorá sa inšpirovala Newtonovým odkazom a pretavila ho do jedinečných bicyklov. Preskúmame ich filozofiu, ktorá kladie dôraz na inovácie a posúvanie hraníc. Poďte a spoznajte príbeh značky ISAAC!

História

Holandsko je krajina zasľúbená cyklistike. Väčšina z vás určite videla fotografie z Amsterdamu, kde je možné vidieť bicykle doslova na každom rohu. Tým, ktorí sa bližšie zaujímajú o cyklistiku určite niečo hovoria slávne mená z dávnej histórie ako Joop Zoetemelk a Jan Raas. Tí  neskôr narodení si skôr spomenú na Toma Doumulina, Annu van der Breggen, Annemieke van Vleuten, či Mathieu van der Poela, ktorý je aktuálnym majstrom sveta ako na ceste, tak i v cyklokrose.

Ambicióznym holandským výrobcom bicyklov je značka ISAAC Cycle. Jej sídlom je provincia Limburg, jedna z najznámejších cyklistických oblastí, preslávená konaním tradičných jarných klasík. Spoločnosť, ktorú založila skupina fanatických nadšencov bicyklov v roku 2001 sídli v meste Geelen.  Pôvodne svoju činnosť začala vývojom vysokokvalitných, inovatívnych karbónových vidlíc a komponentov. Vedenie spoločnosti bolo presvedčené, že všetko sa dá zlepšiť. Preto sa ISAAC Cycle postupne vypracoval na progresívnu priekopnícku pozíciu v cyklistickom priemysle.

Meno značky, ako aj inšpirácia vraj pochádzajú od ikony modernej vedy Sira Isaaca Newtona. Ten, ako je známe, bol skutočným inovátorom a objasnil zákony prírody a pohybu. Cyklistika ako taká vo svojej podstate stelesňuje pohyb. Tu sa teda ISAAC Cycle a Sir Isaac Newton prelínajú. Mnoho z technologických inovácií ISAACu je dnes vnímaných ako priemyselný štandard.

 

Ručná karbónová výroba

Vďaka spoľahlivej a overenej kvalite svojich výrobkov sa spoločnosť rozhodla zamerať aj na vývoj bicyklov. Spoločnosť pokračuje ako pionier v stavbe samotných rámov, ako aj celých bicyklov. Často býva označovaná ako značka založená výlučne na karbóne. Pretože ISAAC Cycle je kompletne holandská značka, celý vývojový proces, testovanie bicyklov a montáž prebieha v Holandsku. Čisto karbónové rámy sú ručne vyrábané špecialistami v ISAACu, len jeden rám v danú chvíľu. Čistá remeselná práca. Samotné rámy sú vyrábané tzv. „monocoque construction“ teda z jedného kusu. Obsahujú rôzne druhy toho najkvalitnejšieho karbónu a každá časť rámu má tak vo výsledku svoju vlastnú, potrebnú charakteristiku. V súčasnosti značka ponúka aj široký výber vybavenia a doplnkov pre cyklistov, športové a voľnočasové oblečenie, alebo komponenty a doplnky ISAAC.

Cestné bicykle

Spoločnosť svoju ponuku cestných modelov rozdelila do troch kategórií. Prvou je segment pohodlných bicyklov s názvom comfort. Typickým predstaviteľom je model ISAAC Vitron. Je to bicykel, ktorý si užije každý. Hlavným prvkom jeho úspechu je pohodlie. Vysoký pomer stack-reach zaisťuje pohodlnú polohu tela na bicykli. Vitron však ponúka aj mnoho výkonnostných vlastností. Jeho rám je vyrobený z Advanced Carbon Tech Unum 24, je ľahký a zároveň tuhý. Semi-integrovaný systém ISAAC (ISS) vedie brzdové a radiace lanká priamo spod predstavca cez hlavové zloženie. To dáva Vitronu profesionálny vzhľad bez káblov. V ponuke farieb nájdete červenú Lava Red, modrú Galaxy Blue či klasickú čiernu Onyx black. V skratke povedané, tento elegantný cestný bicykel s vynikajúcou ovládateľnosťou ponúka bezkonkurenčnú kombináciu pohodlia, tuhosti čo zaisťuje zážitok z jazdy a maximálny pôžitok z cyklistiky.

ISAAC Vitron

Druhou kategóriou sú obľúbené endurance bicykle. Pre epické dlhé jazdy na tých najnáročnejších tratiach je stvorený model ISAAC Boson. Vďaka svojej jedinečnej geometrii patrí Boson k tým najlepším vytrvalostným bicyklom. Vďaka nemu objavíte skutočnú podstatu rýchlosti, štýlu a maximálneho pohodlia počas impozantne dlhých jázd a najnáročnejších úsekov. Rám tohto bicykla je vyrobený pomocou vylepšenej technológie Advanced Carbon s pevnosťou v ťahu 30 ton na cm2. Tento Advanced Carbon Tech Dual 30 robí rám ultra ľahkým a tuhým pre pretekársky výkon, zároveň však tlmí bolestivé otrasy nerovného povrchu vozovky. Bolesti krku a chrbta sú minulosťou vďaka geometrii, zameranej na ergonomické držanie tela. Model je vybavený plne integrovaným systémom ISAAC Full Integrated System (IFS) s karbónovými riadidlami Airflow. Všetky brzdové a radiace lanká sú skryté vo vnútri. Nový ISAAC Boson  je v ponuke v luxusnej bielej farbe Mineral White s čiernymi nálepkami, alebo v tradičnej čiernej farbe Onyx Black.

ISAAC Bosom
      
Poslednou kategóriou je skupina výkonnostných modelov s názvom performance. Ovládnite cestu, zažite pocit rýchlosti a výkonu s modelom ISAAC Element. Tento špičkový karbónový cestný bicykel premení každý pohyb na bezprecedentné zrýchlenie. Rám vyrobený technológiou ISAAC HM Nano Quad Carbon z materiálu Advanced Carbon Tech Quad 60 sa vyznačuje nízkou hmotnosťou (len750 gramov vo veľkosti L) a vynikajúcou tuhosťou. Konkurencieschopná geometria robí z tohto cestného bicykla absolútne najlepší model v ponuke spoločnosti. Jeho štíhly dizajn navyše zaručuje optimálnu polohu posedu, ktorá vedie k nezabudnuteľnému zážitku z jazdy. Priama odozva riadenia a tuhosť rámu vytvárajú komplet, ktorého výsledkom je špičkový výkon. ISAAC Element sa vyznačuje aj pútavým dizajnom. Vďaka povrchovej úprave Granite Grey s čiernymi nálepkami to je absolútny estetický sen každého cyklistu. Či už sa stretnete s dažďom, strmými zjazdmi alebo extrémnymi situáciami, ISAAC Element vám zaistí pohodlie a sebavedomie potrebné k ich zdolaniu.

Gravel bicykle

Cesta alebo terén? Prečo si vyberať? Rozšíriť si svoje obzory, objavovať nové úchvatné miesta s neobmedzenými možnosťami, toto nám ponúkajú gravel bicykle. V ponuke spoločnosti ISAAC Cycle samozrejme nájdete aj túto veľmi populárnu kategóriu. Keď príroda zavolá, ISAAC Hadron Xplore odpovie. Ľahký hliníkový rám je vyrobený technológiou ISAT Hydrolite z materiálu Alu 7005. Spolu s odolnou fullcarbon vidlicou tvoria komplet, ktorý robí tento pohodlný gravel bike konkurencieschopný v akomkoľvek teréne. Vďaka použitiu najlepšieho hliníka je tento gravel nielen pevný, ale má aj nízku hmotnosť. To ho robí aj mimoriadne obratným na akomkoľvek povrchu. V spolupráci s úplne novou kombináciu riadidiel a predstavca pre elegantný dizajn ponúka ešte lepší zážitok z jazdy. Či už je to nespevnená cesta alebo lesná cestička ISAAC Hadron Xplore v pieskovej Mojave Sand metalíze je ten správny spoločník. Tento kompletný gravel bicykel dostal 45 mm priechodnosť pneumatík, čo mu poskytuje ešte viac možností pre ideálne nastavenie. Vďaka jeho špecifickej geometrii zažijete s týmto modelom veľa zábavy.

ISAAC Hadron Xplore

Ste skôr fanúšikom karbónových modelov? Spoločnosť ISAAC má v ponuke aj plne karbónové modely gravelových bicyklov. Model ISAAC Torus Xplore sa cíti všade ako doma, na akomkoľvek povrchu. Torus je veľmi univerzálny bicykel. Bol vyrobený priamo pre dobrodružnú jazdu na cestách, trailoch, gravelových cestičkách, alebo len tak medzi poliami. Veľmi dobre skĺbil rýchlosť a pohodlie. Pevný a ľahký karbónový rám  je vyrobený technológiou Isaac HM Nano Quad Carbon z materiálu Advanced Carbon Tech Triad 40. Tento vysokovýkonný gravel bicykel zaručuje nevídanú zábavu a je pripravený podať výkon v akomkoľvek teréne. Ak sa nechcete spoliehať na kvalitu ciest, ISAAC Torus Xplore vo svetlozelenej Emerald Green farbe vás nadchne.

ISAAC Torus Xplore

Minulý rok na jeseň prišla spoločnosť na trh s úplne novým ISAAC Torus Xplore. Vďaka vylepšenej geometrii je tento nový Torus bicyklom par excellence. Vyvážený karbónový rám je vyrobený technológiou Isaac HM Nano Quad Carbon, z materiálu Advanced Carbon Tech Triad 40. Ponúka dokonalú rovnováhu medzi hmotnosťou, rýchlosťou a tuhosťou. To vám umožní kontrolovane manévrovať na tých najnáročnejších trasách a zároveň absorbovať nežiaduce vibrácie. Tento štýlový gravel bicykel je zahalený v tmavozelenej Moss Green farbe s pieskovými nálepkami. Novšia verzia má tiež kompletne ukrytú kabeláž vo vnútri rámu. Model je oproti predchádzajúcej verzii  navyše vybavený asymetrickým kyvným ramenom, ktoré ponúka viac priestoru pre reťaz, integrovanými pevnými oskami a univerzálnym držiakom prehadzovačky (UDH). Pripojiť ďalšie košíky na fľaše a prenášať batožinu môžete vďaka množstvu upevňovacích bodov na prednej vidlici, spodnej trubke, hornej trubke, ako aj sedlovej trubke. Vďaka tomu je tento gravel bicykel ideálny na dlhé a viacdňové bikepackingové dobrodružstvá. Obe verzie modelu ISAAC Torus Xplore majú priechodnosť pneumatík 45 mm.

Mladý a ambiciózny výrobca, holandská spoločnosť ISAAC Cycle má teda čo ponúknuť všetkým nadšencom cyklistiky. Zaručená kvalita ruka v ruke s priaznivými cenami sú dobrou voľbou či už pre začínajúceho alebo pre skúsenejšieho cyklistu. Pozrite si ponuku bicyklov značky ISAAC v našom odchode, určite neoľutujete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia