Kategórie
 
 
 
 
 

Blog

22.04.2024

Ako vybrať správnu veľkosť cestného bicykla

Ako vybrať správnu veľkosť cestného bicyklaAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 5 min.

Výber správnej veľkosti cestného bicykla môže byť faktorom, ktorý rozhodne o tom, či vás jazda na "cesťáku" úplne pohltí, alebo práve naopak znechutí. Pri kúpe nového cestného bicykla je dôležité venovať pozornosť nie len dizajnu a výbave, ale aj samotnej veľkosti rámu. Ak sa chystáte investovať do nového bicykla, nasledujúce informácie vám pomôžu pochopiť, ako vybrať správnu veľkosť cestného bicykla tak, aby ste mali dostatočné pohodlie a užívali si radosť z každého prejdeného kilometra.

Čítať viac
10.04.2024

Cyklistické oblečenie Alé - Nová kolekcia jar a leto 2024

Cyklistický dres pre ženyAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 3,5 min.

Jednoducho povedané: Alé je farba, Alé je dynamika. Je to „to“ zdravé šialenstvo, ktoré sa nenechá brzdiť pravidlami. V novej kolekcii jar a leto na rok 2024 nájdete všetko, čo cyklista potrebuje v tomto ročnom období: od spodnej vrstvy, dresov, nohavíc, viest, ponožiek až po čiapky či rukavice.

Čítať viac
03.04.2024

NEON Optic: Špičkové talianske športové okuliare

NEON Optic: Špičkové talianske športové okuliareAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 3,5 min.

Taliansky výrobca okuliarov NEON Optic vyrába výkonnostne orientované okuliare a prilby nielen pre cyklistiku, ale aj pre zimné športy. Vďaka viac ako dvadsaťročnej tradícii a čisto rodinnému charakteru značka ponúka najmodernejšie technológie a vysoko kvalitnú produkciu okuliarov a skiel. Toto všetko ich oprávňuje na 100% tvrdiť to známe “Made in Italy“.

Čítať viac
13.03.2024

Príbeh značky ISAAC: Cesta k dokonalému bicyklu

Príbeh značky ISAAC CycleAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 4 min.

Predstavte si bicykle, ktoré v sebe spájajú genialitu Sira Isaaca Newtona s cyklistickou tradíciou Holandska. To sú práve ISAAC Cycle - značka, ktorá posúva hranice cyklistiky a prináša bicykle plné inovácií, vášne a neutíchajúcej túžby po dokonalosti

V tomto článku sa vydáme na fascinujúcu cestu do sveta ISAAC Cycle. Odhalíme príbeh značky, ktorá sa inšpirovala Newtonovým odkazom a pretavila ho do jedinečných bicyklov. Preskúmame ich filozofiu, ktorá kladie dôraz na inovácie a posúvanie hraníc. Poďte a spoznajte príbeh značky ISAAC!

Čítať viac
27.02.2024

Najlepšie amatérske cyklistické podujatia na Slovensku v roku 2024

Najlepšie amatérske cyklistické podujatia na Slovensku v roku 2024Autor: Michal Kucaj     Čítanie na: 6 min.

V tomto článku vám predstavíme náš výber najlepších amatérskych cyklistických podujatí na Slovensku v roku 2024. Či už ste skúsený pretekár alebo len začínajúci cyklista, určite si nájdete preteky, ktoré vám budú vyhovovať.

Čítať viac
19.02.2024

Ako vybrať správny cestný bicykel pre svoje potreby?

Ako si vybrať cestný bicykel?Autor: Michal Kucaj     Čítanie na: 6 min.

V tomto článku sa dozviete, ako vybrať cestný bicykel pre svoje potreby. Prezradíme vám, čo by ste rozhodne nemali podceniť pri svojom rozhodovaní. Zároveň vám poradíme na čo nesmiete zabudnúť, ak nechcete kúpu cestného bicykla neskôr ľutovať.

 

Čítať viac
06.02.2024

Príbeh značky Alé Cycling a ich legendárnych cyklistických dresov

Príbeh značky Alé CyclingAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 6 min.

História značky sa začala pred viac ako tridsiatimi rokmi. Po dlhom období výroby cyklistického oblečenia pre iné odevné spoločnosti sa Alé v roku 2013 rozhodlo využiť svoje technológie, skúsenosti a vášeň na spustenie vlastnej značky. Alé je talianska remeselnosť spojená s neustálou inováciou výroby, materiálov a dizajnov. Poďte a spoznajte príbeh značky.

 

 

Čítať viac
22.01.2024

11 tipov ako sa stať lepším cyklistom

11 tipov ako sa stať lepším cyklistomAutor: Jakub Slavkovský     Čítanie na: 7 min.

Ak ste cyklista s niekoľkými sezónami za sebou, nevenujete sa tréningu do hĺbky a hľadáte jednoduché tipy na zlepšenie sa v nasledujúcej sezóne, pripravil som pre vás 11 tipov, ktoré môžete okamžite spraviť.

 

 

Čítať viac
04.01.2024

Elektrobicykle na vzostupe: Čo prinesie rok 2024?

Elektrobicykle na vzostupe: Čo prinesie rok 2024?Autor: Michal Kucaj     Čítanie na: 5 min.

Toto je pokračovanie článku s názvom: Trendy v bicyklovom priemysle na rok 2024. V úvodnom článku sme sa pozreli na to čo nás čaká v oblasti cestnej cyklistiky. V pokračovaní článku sme sa pokúsili predpovedať, ako bude vyzerať budúcnosť gravel bicyklov a bikepackingu. V tomto článku si povieme o smerovaní elektrobicyklov a smart technológií.

 

 

Čítať viac
28.12.2023

Gravel bicykle v roku 2024: Čo nás čaká?

Gravel bike trendy 2024Autor: Michal Kucaj     Čítanie na: 5 min.

Toto je pokračovanie článku s názvom: Trendy v bicyklovom priemysle na rok 2024. V úvodnom článku sme sa pozreli na to čo nás čaká v oblasti cestnej cyklistiky. Teraz sa pokúsime predpovedať, ako bude vyzerať budúcnosť gravel bicyklov a bikepackingu.

Čítať viac
21.12.2023

Trendy v bicyklovom priemysle na rok 2024

Bicyklové trendy 2024Autor: Michal Kucaj     Čítanie na: 5 min.

Bicyklový priemysel sa neustále vyvíja. Okrem nových produktov, ktoré nám výrobcovia prezentujú priebežne vieme pozorovať aj nové trendy v jednotlivých oblastiach cyklistiky. Poďme sa teda pozrieť, čo bude podľa nás „in“ v roku 2024. Ak by sme to mali zhrnúť v krátkosti tak by sme asi mohli použiť tieto slová aero, gravel, bikepacking, smart technológie a elektrobicykle.

 

 

Čítať viac
07.05.2021

Cyklistické oblečenie ALÉ - jar a leto 2021

Autor: Bike Union     Čítanie na: 2 min.

Talianska značka cyklistického oblečenia ALÉ Cycling vyrába cyklistické dresy najvyššej kvality. Novú kolekciu na jar a leto 2021 charakterizuje použítie len tých najkvalitnejších materiálov, precízne  spracovanie, originálny grafický dizajn, pestré farby a fluorescentné detaily pre lepšiu viditeľnosť a bezpečnosť. Nová kolekcia kladie dôraz na avant-gardné trendy, tiež použitie ECO materiálov z recyklovaných zdrojov, ale aj použitie hightech tkanín. Spoznajte novú kolekciu a zistite, ktorý kúsok je pre vás ten pravý.

Čítať viac
05.05.2020

Maxbike Ostrava

Maxbike OstravaAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 2 min.

Značka Maxbike je na trhu už od roku 1994. Zakladateľ Jíři Janečko prišiel s myšlienkou, ktorá nie je ojedinelá, ale málokomu sa to podarilo pretaviť do praxe. Firma Maxbike umožnuje zákazníkom vyskladať si bicykel podľa vlastných predstáv. Veľa o tejto filozofií napovie aj ich hashtag  #KOLOPODLETEBE.

Čítať viac
05.05.2020

Náradie Unior

Náradie Unior | Bike Union ŠamorínAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 3 min.

Keď som začínal montovať svoje bicykle doma, urobil som zopár amatérskych chýb. Kúpil som si lacné čínske imbusové kľúče ktoré sa ohýbali. Zničil som si hlavy šróbov. Vtedy som si uvedomil, že treba investovať do kvalitného náradia.

Čítať viac
17.12.2019

Wilier Montegrappa - vstupný model do sveta cestnej cyklistiky

Wilier Montegrappa - vstupnú model do sveta cestnej cyklistikyAutor: Mgr. Kristóf Tóth    Čítanie na: 2 min.

Wilier Montegrappa je hliníková verzia modelu Wilier GTR Team. Montegrappa je jednou z najznámejších talianskych hôr a Wilier Montegrappa nás povzbudzuje, aby sme si ho raz spolu vyšlapali.

Čítať viac
16.12.2019

Wilier Zero SLR - špička ľadovca

Wilier Zero SLR - špička ľadovcaAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 3 min.

Wilier Zero SLR je prvý superľahký, aerodynamický, plne integrovaný bicykel na svete, ktorý je k dispozícii výhradne s kotúčovými brzdami a elektrickým riadiacím systémom. Tento model je nástupcom hlavných vlajkových modelov Wilier Zero.6 a Zero.7. Kombinuje všetky výhody každého špičkového modelu Wilier, ktorý bol navrhnutý tak aby prekonal svojich predchodcov. Zero SLR si stanovil cieľ byť najlepším cestným bicyklom na svete.

Čítať viac
16.12.2019

Wilier GTR Team - bicykel strednej triedy

Či už pretekáte alebo nie, GTR TEAM je zameraný na jazdca, ktorý potrebuje bicykel na všestranné použitie. Ľahký a responzívny pre jazdca, ale pohodlný a univerzálny pre tých, ktorí radi jazdia na bicykli bez stresu.Wilier GTR Team je cestný bicykel Granfondo s uhlíkovým rámom strednej triedy a ako taký patrí medzi najobľúbenejšie modely legendárneho talianskeho výrobcu. V mnohých ohľadoch je za bezkonkurenčnú cenu. Aj preto, že má vlastnosti ktoré výrazne presahujú jeho kategóriu. GTR Team chce byť nielen najlepší na trhu, ale aj váš bicykel.

Čítať viac
16.12.2019

Technológie Wilier rámov- UD carbon

UD karbónová tkanina v cyklistickom priemysleAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 3 min.

Rámy bicyklov sa vyrábajú z rôznych materiálov od začátku 20eho storočia. Staré klasické materiály, z kterých výrabali boli kovy a zliatiny, avšak tieto mali určité hmatateľné nevýhody.

Čítať viac
02.12.2019

Výlet do magických francúzskych Álp

Na bicykli priesmyk Col Agnel 2744mAutor: Bike Union     Video: 8 min.

V lete sme sa s priateľmi vydali do francúzskych Álp aby sme si zajazdili na najkrajších miestach v okolí Barcenolette, ktoré sa dajú zdolať na bicykli. Pozývame vás na malú ochutnávku vo forme videa.

Čítať viac
11.07.2019

Začiatky 1. časť

Obchod Bike UnionAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 4 min.

V roku 2010 som si kúpil svoj prvý cestný bicykel z druhej ruky. Takmer okamžite som si oblúbil tento šport. V tom čase som ešte aktívne pádloval v kanoistickom klube KCK Šamorín. Cyklistiku som mal ako aktívny odpočinok medzi dvoma fázami tréningov. Často som zo Šamorína chodil bicyklom po hrádzi aj na univerzitu FTVŠ UK, čo je vzdialenosť cca 30km. Kvôli zápcham na cestách, to bola najrýchlejšia forma dopravy. Kedže môj bicykel dostal riadne zabrať, začal som skúmať možnosti servisu. Svoje prvé náradie som si kúpil na internete cez Ebay. V roku 2013 som definitívne "položil" pádlo, a začal som hladať brigádu v cyklistickom biznise.

Čítať viac
11.07.2019

Príbeh našej značky - Bike union

Bikeunion at the Col du Galibier

Autor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 2 min.

Prvú predajňu sme otvorili  1. októbra 2015 v Šamoríne. Keďže v Šamoríne a okolí absentovala predajňa bicyklov s kvalitným servisom, obchod sa pomerne rýchlo rozbehol. Chýr o rýchlosti a kvalite nášho servisu sa šíril veľmi rýchlo. Už v roku 2019 sme otvorili našu druhú predajňu v Bratislavskej mestskej časti Nový Ružinov. Kvalitu našich neustále napredujúcich a rozširujúcich sa obchodov poznajú už na celom juhozápade Slovenska.

Naša filozofia je jednoduchá - predávame bicykle, súčiastky a doplnky ktoré sú kvalitné a vydržia veľa. Našou najsilnejšou stránkou je kvalita služieb. Nemecké Ghost-y a francúzske Lapierre-e boli naše prvé značky, ktoré sú našimi nosnými značkami aj v súčasnosti. Ako dobrá voľba sa však ukázala aj zaradenie bicyklov talianskej prémiovej značky Wilier Triestina. V súčasnosti sme jej najväčší predajca na Slovensku. Okrem bicyklov ponúkame aj množstvo doplnkov, oblečenie a komponenty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia