Kategórie
 
 
 
 
 

Cyklistické oblečenie Alé - Nová kolekcia jar a leto 2024

Blog
10.04.2024

Cyklistický dres pre ženyAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 3,5 min.

Jednoducho povedané: Alé je farba, Alé je dynamika. Je to „to“ zdravé šialenstvo, ktoré sa nenechá brzdiť pravidlami. V novej kolekcii jar a leto na rok 2024 nájdete všetko, čo cyklista potrebuje v tomto ročnom období: od spodnej vrstvy, dresov, nohavíc, viest, ponožiek až po čiapky či rukavice.

Cyklistické nohavice

Nohavice s trakmi, tzv. „bibs“ sú vybavené vložkami typu 8HF, Velocity 8H, Double Ergo 8HF, 8HF+EVO či 4HF. Vložky sa vyznačujú vlastnosťami, ako sú ochrana a priedušnosť. Ochranný povrch s hustotou 90, 100 a 120 kg/m3 pokrýva miesto kontaktu so sedlom (perineálna a ischiatická oblasť), ale vo zvyšných častiach je tenší, aby bola zaistená maximálna priedušnosť.

Vložky sú tvarované tak, že zlepšujú oporu na sedle, zatiaľ čo centrálny odľahčovací kanál chráni nervové zakončenia pre väčšiu podporu aj pri dlhých jazdách. Bočné tvarované krídelká sú flexibilné a sledujú pohyby tela pri šliapaní do pedálov, čím sa prispôsobujú anatómii cyklistu pre najvyšší komfort

Spoločnosť prináša na trh aj cyklistické nohavice špeciálne určené pre „nežnejšie“ pohlavie. K dispozícii sú tzv. bibs, ale aj klasické krátke nohavice, ktoré sú vybavené cyklistickými vložkami navrhnutými priamo pre ženy. Ich označenia sú Velocity W8H, W8 HF+EVO, W8 HF a W4HF s rovnakými funkčnými vlastnosťami, ako pri mužských vložkách.

Dresy, vesty a bundy

Dresy, bundy a vesty určené na rok 2024 sú priam nabité technológiami a inováciami. Technológia „Body mapping“ sa vyvíja v prirodzenom prostredí, teda v sedle bicykla. Výber látok, ktoré spĺňajú kritériá ventilácie, priedušnosti a ochrany je preto kľúčový. Spolu s „bonded“ technológiou umožňuje zostaviť odev bez použitia tradičných švov. Látky sú zlepené špeciálnou páskou, ktorá neovplyvňuje elasticitu látok, ale zvyšuje ich odolnosť. Okrem toho zlepšuje pohodlie dresov, pretože umožňuje zastaviť akékoľvek trenie spôsobené stehmi.

Systém „J stability“ umožňuje udržať dres na mieste počas jazdy a zároveň zaisťuje dokonalé padnutie. Elastický systém je vyrobený z dvojvrstvovej tkaniny.

Tzv. „Die cut“ je strih na rukávoch a náprsenkových lemoch, ktorý umožňuje, aby látka perfektne sedela bez obmedzenia a zaručovala tak bezkonkurenčnú aerodynamiku. Absencia deformácií v dôsledku švov umožňuje prispôsobiť sa telu, ako druhá koža.

Výkon, rýchlosť a inovácie

Na vrchole je tradične R-EV1, čo je skratka pre Race - EVOLUTION. Je synonymom pretekania, výkonu a obsahuje to najlepšie z Alé. Predstavuje rad s najinovatívnejšími a najnovšími riešeniami, ktoré Alé vyvíja a vytvára vo svojom výskumnom centre.

Modely nohavíc ako napr. WATT 3.6, Velocity 2HD, HAMMER 2.0 či ikonické SPEEDFONDO by ste určite mali zvážiť pri výbere svojich nasledujúcich „bibsov“.

Dresy SPRINTER, QUICK alebo VELOCITY 2.0 v nových farebných kombináciách sa vyznačujú nízkou hmotnosťou (110g) a použitými špeciálnymi materiálmi zabezpečujúcimi aerodynamiku, priedušnosť a rýchle schnutie. Samozrejmosťou sú tri vrecká + extra vrecko na zips, ako aj reflexné detaily na zlepšenie viditeľnosti za zhoršených svetelných podmienok. Konštrukcia optimalizovaná na rýchlosť, to je skrátka R-EV1.

Keď počasie nie je limitujúce - KLIMATIK

Rad KLIMATIK Guscio je exkluzívna značka Alé, uznávaná po celom svete. Ide o kompletnú kolekciu na nosenie v nepriaznivých poveternostných podmienkach. Oblečenie je vďaka inovatívnym látkam a detailom navrhnuté bez toho, aby ste museli obetovať svoje pohodlie a bezpečnosť.

Cyklistické nohavice majú nové vložky KLIMA 8HF vyrobené z chladivého, priedušného a pohodlného materiálu charakteristickej modrej farby. Sú vysoko výkonné, navrhnuté pre úplnú ochranu pred otrasmi na ceste. Bundy či vesty sád RACING alebo ELEMENTS sú vyrábané z látok Idro – Tech 2L, TechDry alebo Rainshell Antiacqua 2.5 s povrchovou vodoodpudivou úpravou DWR. Vo vašom šatníku by nemal chýbať aspoň jeden kúsok z tejto rady.

Výkon a skúsenosti

Rad PR-E, skratka pre Pro Racing Experience, je zmesou kreativity a technických riešení odvodených zo sveta profesionálnych tímov. Je to kompletná kolekcia určená pre všetkých cyklistov, ktorí okrem technickej náročnosti hľadajú nádych farby, fantázie a štýlu. Trhákom v roku 2024 bude sada MAGIC COLOUR. Ako už napovedá samotný názov, Alé v tomto prípade popustilo uzdu svojej fantázii a vytvorilo sadu nohavíc a dresov v rôznych farebných kombináciách.

Cyklistické nohavice PR-E sú bezkonkurenčné, pokiaľ ide o pohodlie. Sofistikované farebné prevedenia sú ideálne na vytvorenie štýlového jazdeckého outfitu s akýmkoľvek dresom. Farby, ako CONGO, NAVY BLUE, BROWNIE, BORDEAUX a GREEN WOOD sú samozrejme aj v ženskej kolekcii. S nohavicami tejto sady viete kombinovať rôzne dresy, napr. rady KENYA, FOLLOW ME, WEB či ONDA. V prípade žien sú to dámske dresy VANESSA, PLAY či GAMES.

Rad PR-E to nie je len MAGIC COLOUR, ale aj množstvo ostatných sád. Nohavice MASTER 2.0 alebo STRADA s kvalitnými vložkami 4HF, alebo aj dresy MEGABYTE a ich 5 farebných kombinácií. Za zmienku určite stojí novinka - dresy TOWN, ktoré vás „vezmú na výlet po uliciach“ troch známych miest. Dresy majú ako grafiku topografické mapy miest Verona, New York a Paríž. Vynikajú svojou priedušnosťou a výkonným strihom. Svojím čistým dizajnom sa dokonale prispôsobia vášmu telu na zabezpečenie maximálneho komfortu. 

Pohodlie, radosť a pragmatickosť

To je PRAGMA. Ide o kolekciu mimoriadne pohodlných a odolných dresov, kde kvalitu a ušitie zaručujú dlhoročné skúsenosti. Pragma je určená pre začínajúcich cyklistov, cykloturistov a e-bikerov, ktorí hľadajú produkty s výborným pomerom kvality a ceny. Bibsy rady PRAGMA sú vyrobené pre pohodlie a výkon. Napr. nohavice CORSA sú z ľahkých, ale odolných materiálov. Aj v tomto segmente sú prirodzene použité nové technológie, kde sú antibakteriálne uhlíkové vlákna votkané do predného panelu. Nohavice majú zvýšenú priedušnosť a sú výnimočne rýchloschnúce.

Ženské nohavice TRAGUARDO alebo CLASSICO LL sú navrhnuté tak, aby dopĺňali celú zostavu dresov. Sú vyrobené pre pohodlie a prispôsobené tak, aby sedeli všetkým postavám. Systém stability sa spolieha na 50 mm lem, ktorý zabezpečuje aby nohavice zostali bezpečne na svojom mieste bez toho, aby obmedzovali vaše svaly.

Mužské dresy CONNECT, ENJOY, OPTICAL alebo DIMANICA ponúkajú množstvo farebných kombinácií s moderným dizajnom

Monochromatické sfarbenie, čisté línie a výrazné strihy, to je COLOR BLOCK. Dresy s trendovými farbami a odtieňmi. Na výber je 8 rozličných farieb. Mäkké a svieže materiály, rafinované detaily pre jednoduchý produkt, ktorý sa však nevzdáva štýlu a pohodlia. Minimalistický štýl je ideálny na jarné a letné dni. Reflexné logá na prednej strane a na zadných vreckách zaisťujú viditeľnosť v nepriaznivých svetelných podmienkach

Dámske dresy vynikajú okrem tradičných ženských Alé farieb, ktorými sú „fluo“ žltá a ružová, aj novými sviežimi pastelovými farbami. V sadách dresov CLASSICO LL, ART alebo ENJOY LADY si nájde každá cyklistka to pravé pre seba. Okrem klasických dresov značka ponúka aj dresy bez rukávov a topy určené pre aktívne ženy.

Keď štrk a blato nevadí

Pre všetkých nadšencov gravelu a MTB je v ponuke rad Off Road. Je to kolekcia mimoriadne pohodlného a odolného oblečenia, vyrobeného špeciálne pre použitie v teréne. Sofistikované tkaniny a pokročilá ľahká konštrukcia poskytujú odolnosť, funkčnosť a všestrannosť, ktorá ide ruku v ruke so štýlovým vzhľadom. MTB, gravelové šortky alebo elastické nohavice sú navrhnuté s presným anatomickým dizajnom cieleným na maximálny výkon a poskytujú vstavanú ochranu proti UV žiareniu (UPF50+).

Nohavice ako STONES CARGO v šiestich farbách majú veľké bedrové a zadné vrecká na uloženie nevyhnutných vecí a sú vyrobené z tkaniny Air Mesh Ultralight, odolnej voči potu. Novinkou je vložka GREEN 4H zelenej farby, ktorá je vyrobená použitím recyklovateľných materiálov. Dresy v tejto kolekcii sú z ultramäkkých, priedušných a ľahkých recyklovaných priadzí, ktoré vás udržia vás v chlade aj v prípade vysokých letných teplôt. Tkanina je zároveň veľmi odolná proti poškodeniu.

Novinka roku 2024 je CREEK. Dres, ktorý potrebujete, aby ste si užili gravel každý deň. Je vybavený šiestimi pohodlnými zadnými vreckami na uloženie potrebných vecí, tyčiniek a gélov. Dres je ideálny na bikepackingové aktivity a dlhé letné šotolinové jazdy. Zadné reflexné detaily zvyšujú pocit bezpečia pri zníženej viditeľnosti alebo vo večerných hodinách. Aj pri výrobe týchto dresov značka Alé použila recyklovateľné materiály.

Vyrobené pre výkon na tretiu

Kolekcia Triatlon to je čistý výkon. Je to oblečenie, v ktorom môžete súťažiť sami so sebou a prekonávať vlastné limity. Plávanie, cyklistika, beh. Toto triatlonové oblečenie je navrhnuté tak, aby sa prispôsobilo týmto trom disciplínam. Je aerodynamické a pohodlné, ideálne na zvládnutie zmien v čo najkratšom čase. Kombinácia látok Tri-Wr, Tri-Active a Mesh Dragon s povrchovou úpravou DWR je navrhnutá, dôkladne preskúmaná a testovaná elitnými atlétmi vo všetkých troch disciplínach.

Triatlonové kombinézy DIVE, KIT, TRIGGER či novinka na rok 2024 SEA sú anatomicky strihané zo super ľahkých látok, ktoré sú pripravené na výkon počas vašich vytrvalostných aktivít. Zadné panely a vrecká sú vyrobené z tkaniny Mesh Dragon, ktorú v Alé vyvinuli priamo pre tento účel. Dobre umiestnené zadné vrecká umožňujú ľahký prístup na bicykli, aj pri behu. Zadná časť neobsahuje UV ochranu pre zachovanie pokročilej priedušnosti.

Novú kolekciu cyklistického oblečenia Alé Cycling nájdete v našom eshope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia