Kategórie
 
 
 
 
 

NEON Optic: Špičkové talianske športové okuliare

Blog
03.04.2024

NEON Optic: Špičkové talianske športové okuliareAutor: Michal Kucaj     Čítanie na: 3,5 min.

Taliansky výrobca okuliarov NEON Optic vyrába výkonnostne orientované okuliare a prilby nielen pre cyklistiku, ale aj pre zimné športy. Vďaka viac ako dvadsaťročnej tradícii a čisto rodinnému charakteru značka ponúka najmodernejšie technológie a vysoko kvalitnú produkciu okuliarov a skiel. Toto všetko ich oprávňuje na 100% tvrdiť to známe “Made in Italy“.

História značky

Značku NEON založili traja mladí ľudia v roku 2013 na základe dlhoročnej rodinnej tradície výroby v tomto odvetví. Sídlo značky sa nachádza v malom mestečku Porlezza nad jazerom Ceresio, kúsok od Lugana. Vďaka viac ako dvadsaťročnej tradícii a čisto rodinnému charakteru značka ponúka najmodernejšie technológie a vysoko kvalitnú produkciu okuliarov a skiel. Toto všetko ich oprávňuje na 100% tvrdiť to známe “Made in Italy“.

Slnečné okuliare made in italy

Technológie skiel

Spoločnosť vyvinula technológiu TRONIC. Tá je aplikovaná výhradne na šošovky ich produkcie. Ochrana je integrovaná do šošoviek počas výrobného procesu, ktorý je neustále kontrolovaný. Filtruje nielen nízkoenergetické lúče nazývané UVA, ale tiež zabraňuje priechodu ultrafialového žiarenia akejkoľvek vlnovej dĺžky a filtruje 100 % UVA, UVB a UVC lúčov.

Kompletne prepracované portfólio ti ponúkne nové fotochromatické sklá PHOTOTRONIC a PHOTOTRONIC PLUS v rôznych variantoch so zatmavením v kategoriach 1-2, 2-3 a 1-3. Sklá sa vyznačujú rýchlou reakciou na slnečné svetlo a z plne transparentných skiel máš v priebehu pár sekúnd plnohodnotné slnečné okuliare a naopak.

fotochromatické slnečné okuliare

Ďalej v ponuke nájdeš napr. sklá HD VISION s vysokým kontrastom (kat.3), a samozrejme aj klasické zrkadlové sklá MIRRORTRONIC (kat.3). Všetky sklá sú polykarbonátové, vyrobené z materiálu označovaného ako POLY159 a vyznačujú sa nízkou hmotnosťou. Ponúkajú nielen výhodu z pohľadu ochrany, ale aj významne zlepšujú vizuálny výkon. Samozrejmosťou je úprava proti zahmlievaniu (anti-fog), odolnosť voči poškriabaniu (anti-scratch), či antireflexná vrstva. Spoločnosť NEON Optic garantuje potencionálnym užívateľom, že všetky ich produkty sú testované v reálnych podmienkach.

Modely s fotochromatickými sklami (PHOTOTRONIC/ PLUS) sú dodávané len s týmto typom skiel. Modely so sklami z radov MIRRORTRONIC a HD VISION majú v balení aj číre sklá. Príslušenstvo sa rozšírilo aj o praktické pevné puzdrá na okuliare. Veľkou výhodou značky NEON je aj široký výber náhradných dielcov na okuliare (rámiky, nožičky, nosníky či sklá).

Fotochromatické slnečné okuliare

Rámy

Rámy okuliarov sú ľahké, pružné a odolné, vyrábané z materiálu GRILAMID TR90, čo spolu v kombinácii so sklami prináša extrémne ľahké okuliare. Výsledná hmotnosť modelov sa pohybuje od 24g (ARROW 2.0S) do 34g (CANYON). Vďaka svojej veľkosti definovanej ako M/L dokonale sadnú väčšine jazdcov. Spoločnosť myslí aj na nežnejšie pohlavie a vyrába aj modely vo veľkosti S/M.

Samozrejmosťou je možnosť prispôsobiť si okuliare priamo na používateľa vďaka možnosti tvarovania nosníka. Každý z modelov v ponuke značky NEON má nastaviteľný nosník, vyrobený zo špeciálnej gumy Megol, ktorý zaisťuje pohodlné nosenie. Všetky modely z tohtoročnej ponuky sú kompaktibilné s optickým klipom MYOPTIA na použitie s dioptriami.

Slnečné okuliare na použitie s dioptriami

Kolekcia 2024

Taliansky výrobca uvádza pre sezónu 2024 na trh svoju novú kolekciu. Okuliare NEON nie sú len vydarené dizajnerske kúsky, ale ich sklá obsahujú vysoko kvalitné šošovky. Ako vieme, existujú 3 typy ultrafialového žiarenia: UVA, UVB, UVC. Väčšina optických šošoviek na trhu blokuje iba niektoré z týchto UV žiarení.

Z nových modelov asi najviac zaujme top model AIR PRO, ktorý v sebe kombinuje ultimátny športový výkon s civilným fashion využitím. V ponuke je vo variantoch kombinujúcich širokú škálu rámčekov a skiel zo všetkých radov. Vďaka svojmu tvaru dokonale ochránia aj širšie okolie očí. Na svoju veľkosť okuliare disponujú veľmi nízkou hmotnosťou a prispievajú tak k zvýšeniu komfortu jazdca.

Športové slnečné okuliare na bicykel

Zaujať vie aj bezrámečekový model SKY (SKY2.0/ SKY AIR). Vďaka sférickým sklám, umožňujúce periférne videnie, využiješ tieto okuliare okrem cyklistiky aj pri mnohých iných športových aktivitách. Môžeš si vybrať z 15 rôznych farebných kombinácií rámčekov a skiel, a z dvoch veľkostí.

Modely ARROW2.0 (ARROW2.0S), CANYON, NOVA či ARIZONA ponúkajú množstvo atraktívných kombinácií rámov a skiel, ktoré v sebe spájajú moderný design so špičkovými vlastnosťami na športové použitie.

Dámske športové slnečné okuliare na bicykel

Stačí si vybrať

Ak hľadáš slnečné okuliare na bicykel alebo všeobecne na športové aktivity a chceš „vystúpiť z davu“, určite si pozri ponuku značky NEON. Či už uprednostňuješ klasický čierny rám alebo niečo farebnejšie, určite nájdeš okuliare, ktoré budú vyhovovať tvojim potrebám, osobným preferenciám a prianiam.

Musím ťa ale varovať... pri návšteve nášho internetového obchodu alebo predajne nebude ľahké si vybrať :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia