Kategórie
 
 
 
 
 

Wilier Zero SLR - špička ľadovca

Blog
16.12.2019

Wilier Zero SLR - špička ľadovcaAutor: Mgr. Kristóf Tóth     Čítanie na: 3 min.

Wilier Zero SLR je prvý superľahký, aerodynamický, plne integrovaný bicykel na svete, ktorý je k dispozícii výhradne s kotúčovými brzdami a elektrickým riadiacím systémom. Tento model je nástupcom hlavných vlajkových modelov Wilier Zero.6 a Zero.7. Kombinuje všetky výhody každého špičkového modelu Wilier, ktorý bol navrhnutý tak aby prekonal svojich predchodcov. Zero SLR si stanovil cieľ byť najlepším cestným bicyklom na svete.

Základné parametre:

Špičkový super ľahký karbónový cestný bicykel
Materiál rámu: Torayca T1100 UD HUS-MOD uhlík monocoque + Liquid Crystal
Hmotnosť bicykla: od 6,1 kg
Hmotnosť rámu: 780 gramov
Farebné variácie: 3 typy
Použitie: superľahký, aerodynamický, plne integrovaný cestný bicykel + kotúčová brzda

Technológie rámu Zero SLR

Wilier Zero SLR je najlepším cestným bicyklom od spoločnosti Wilier Triestina. Legendárny výrobca použil pre Zero SLR úplne novú, predtým neznámu karbónovú technológiu. Pre tento cestný bicykel bola použitá hyperkarbónová tkanina Torayca T1100 UD HUS-MOD (65TON) s technológiou Liquid Crystal.

Rám váži 780 gramov a vidlica 345 gramov a tuhosť 120 Nm a koeficient hmotnosti / tuhosti 153,9 Nm / kg.

A čo je dôležitejšie, údaje o tuhosti / hmotnosti SLR Wilier Zero s porovnaním zo Zero 7 ktorý  váži 799 gramov a má index tuhosti 99 Nm pomer hmotnosť / tuhosť 123,9 Nm / kg. Zero 6 má index tuhosti 90 Nm a 132,4 Nm / 680 gramov. kg / koeficient tuhosti.

Veľa noviniek je v rámovej charakteristike. Úplne nový sedlovkový upínak, ktorý je najdôležitejším prvkom identity v dizajne SLR Wilier Zero. Ďalšie známe riešenia: individuálne navrhnuté rozmery, IFP(integrated frame protection), asymetrická zadná stavba, úplná integrácia káblov, štandardný rozmer stredového zloženia BB386, integrované hlavové zloženie a ďalšie riešenia. Novinkou je, že Zero SLR vidlica je vyrobená asymetricky.

Je potrebné spomenúť ešte dve veci. Sú dva verzie sedloviek, medzi ktorými si zákazník môže vybrať: verzia bez offsetu a s offsetom  15 mm . Druhá dôležitá vec je úplne nový systém upnutia kolies Mavic Speed ​​Release PTO, ktorý uľahčuje bezpečnejšiu a ľahšiu výmenu kolies.

Pokiaľ ide o farby,  Wilier Zero ponúka štyry pútavé možnosti – verzia Astana je s príplatkom 800 eur.

Zero bar sú úplne nové, plne integrované, ľahké (330 gramov) riadítka. Zero bar je vyýrobené pre Zero SLR, ale je možné si zakúpiť aj samostatne, v krabičke - za 799 eur. Čo je to Zero Bar? Zero bar sú superľahké, integrované semi-aero riadítka vyrobené z uhlíku. Okrem aerodynamiky je produktom celkovej integrácie riadiacého systému a úbytku hmotnosti. Posed na  Zero SLR je dostatočne nízka vďaka rámu a dizajnu riadítok Zero. Pomocou špeciálnych podložiek (ktoré si nevyžadujú rozobranie riadiaceho systému)  zostra posed absolútne pretekárske. Samozrejme, všetky káble v Zero riadítok sú vedené vo vnútri tak jako pri Alabarda riadítok, je to úplne produkt založený na výskume organizácie NACA (National Advisory Committee for Aeronautics).

Vybavenie

Dostupné výhradne s kotúčovými brzdami a elektrickými systémami: Wilier Zero SLR je k dispozícii s kotúčovými brzdovými systémami Shimano Dura Ace Di2 a Ultegra Di2 a disky SRAM Red eTap AXS a SRAM Force eTap AXS Disc tiež optimalizované pre kotúčové brzdy 2x12 , Aby nedochádzalo k narušeniu toku, sú k dispozícii súpravy karbónových rýchlostí Carier ULT38KT a plné uhlíkové disky NDR38KC, ako aj kolesá Fulcrum Racing Zero Carbon a Racing Zero Alu.

Komu ho odporúčame?

SLR Wilier Zero je určený pre tých, ktorí chcú kúpiť to najlepšie, čo ponúka Wilier Triestina. V súčasnosti tento bicykel predstavuje úplne jedinečný štandard. Nezáleží na tom, či ste profesionálny pretekár alebo nadšenec - tento žáner cestných bicyklov s uhlíkovou pokožkou vytvorili pre Vás.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia